Pazaryeri Entegrasyonu Nedir


Bilişim sektörünün hızla gelişmesi, insanların teknolojik olanaklardan daha fazla yararlanmaya başlaması ve de bu sayede dünyanın globalleşmesi insanların ihtiyacı olan çeşitli ürünleri de online ortamlardan temin etmelerini mümkün hale getirmiştir. Bu tür hizmetlerin verildiği e ticaret sitesi ise herhangi bir ürün veya hizmetin birbirinden farklı ödeme seçeneklerinin kullanılmasını sağlayarak, online ortamlardan ticaret yapılması için kullanılan bir aracıdır. Elbette ki e ticaret sektöründe başarılı olmak ve de hedef kitlenize daha kısa sürede ulaşarak markalaşmak için kurumsal web sitesi hazırlanması gerekir. Günümüzde hemen her sektörün online ortamlarda hizmet vermeye başlaması tüketici alışkanlıklarını da değiştirmiş ve çok sayıda faydayı da beraberinde getirmiştir. Peki e ticaret sektöründe sıkça duyulan bir kavram olan pazaryeri entegrasyonları nedir? Pazaryeri entegrasyonları nasıl yapılır? İşte detaylar...


Pazaryeri entegrasyonu ve bunun için gerekli olan opencart modülleri en basit tanımla günümüzde de popüler olan Trendyol, Hepsiburada, N11 vb. gibi pazar yerlerinde mağazası bulunan satıcıların hem opsiyonel olarak hem de finansal olarak müşteriye ulaşma ve satışları artırmak için geliştirilmiş bir entegrasyon modelidir diyebiliriz. Hem daha çok gelir elde etmek hem de daha çok kişiye ürünlerini sergilemek isteyen firmalar birden çok pazar yerinde mağaza açarlar. Elbette ki çok sayıda mağaza demek daha çok sorumluluk demektir. Bu nedenle ticaret yapan kişiler pazaryeri entegrasyon hizmetlerinden faydalanırlar.


Entegrasyon hizmeti sayesinde kullanıcılar mağazalarını tek bir panelden yönetebilmekte ve ticari faaliyetlerini de eskiye nazaran daha seri yapabilmektedir. Ticaret sektöründe işleri kolaylaştıran diğer bir hizmet de E-Arşiv portal entegrasyonu olarak bilinir. Bu hizmet sayesinde e arşiv fatura kesmesi gereken işletmelerin Logo iş başı üzerinde olmak üzere e arşiv faturası kesmelerini olanaklı hale getiren sistemlerdir. 


Trendyol api entegrasyonu, e ticaret hizmeti vermek isteyen firmalar tarafından sıkça tercih edilir. Bu servisler aracılığı ile kullanıcılar Trendyol'daki mağazalarını kendi sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı gerçekleştirmektedirler. Ayrıca ürünlerin stoklarının ve fiyatının güncellenmesi, sipariş ve fatura gönderimi gibi unsurlara ek olarak müşterilerin sorunlarına çözüm üretmek ve muhasebe işlemleri gibi birçok alanda çözüm üretilmesini ve aktif olunmasını mümkün kılmaktadır. Aynı sistem Hepsiburada api entegrasyonu için de benzer olarak işleyecektir. Firmaların e ticaret sektöründe başarılı olmaları içinse kurumsal hizmet alarak, sektöre giriş yapmaları şarttır. Böylece hedef kitleye ulaşma süreci de daha kısa olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oyun ve Teknoloji Haberleri

İSTANBUL’UN EN İYİ ÖZEL DERS ÖĞRETMENLERİ

Araçla Kiralamak Şimdi Daha Kolay